Park-teatern Invigdes November 1941

Från Augusti 2004 användes Park bara till förhandsvisningar. 

Vid vissa storfilmer användes park som repertoarbiograf med ordinarie visningar.

Men Nu är det slut.

 SF lägger ner Park från September 2017.

 

 

Nu 2017 har dessa neonrör lyst i 76 år. neonrören är inte 300m långa utan den sammanlagda längden av rören blir 300 m.

Detta är del ur en reklamfolder från ca 2000.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Januari 2016  Körde vi några visningar av.  The Hateful Eight.

Park har ju en duk som är anpassad för det fantastiska formatet CinemaScope 2,55:1, Då Park byggdes om 1953 för att klara det nya formatet CinemaScope och 35mm magnetkopior utan optiskt ljudspår. Inget optiskt ljudspår då får man lite bredare bild på filmremsan och Parks Duk är anpassad till detta format. Då har vi ca 70cm extra duk på varsin sida om standard CS formatet. Men dukmasken har nog inte varit utdragen så långt som nu.  detta lite bredare CS försvann nog i slutet på 50 talet kan jag tänka mig.

Vilket för Parks del ger ca 1,4m bredare bild än standard Cinemascope.

Känslan att sitta på parkett rad 10 var helt överväldigande. Denna extra bredd gör fantastiskt mycket för filmupplevelsen.  Vi kunde då behålla vår standard höjd för CS så vi slapp det svarta banden upp och nertill. Bara att öppna ridån och låta bilden följa med ända ut, mäktigt.

 

Detta måste vara första gången sedan mitten på 50 talet, som vi använder hela duken.  då man ca 1957 skrotade CS kopior med bara magnetspår för att kunna utnyttja detta extra breda format. Det kändes fantastiskt kul att få använda hela denna fantastiska duk. Det blev 5 st publika visningar fredag 15/1  och lördag 16/1 samt helgen där på  22/1 till 24/1 med denna breda duuuuk.

 Dessa visningar genomfördes av Göran och Staffan med manuellt ut vevad dukmask. även manuellt ut zoomning av bilden.  

70mm visningarna på Rigoletto var ju häftiga på sitt sätt, framför allt nostalgin med riktig film. Men måste nog erkänna att körningarna på Park slår Riggan, Bilden känns större ( bredare )  Mycket beroende på lokalen, lägre takhöjd. På det hela en mäktig upplevelse. inte att förglömma en vass Digital 4k kopia.

Göran

35mm Nostalgi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppgradering av vår Stolpe, så att vi kan köra från filmhjul. Då vår fp 25 proj inte har någon avspoling eller upprullning.

 
   
images/Min film 10 mpg2 dvd 02.mpg

Körning Från Filmhjul DP70 Via omsgjord stolpe

 
   
   
   
   

      Tillbaka